Olika lånealternativ
Smslån
Bolån
Privatlån
Billån
MC-lån
 
Ordlista
Microlån
Borgensman
Borgenär
Gäldenär
 
Låna pengar
Här hittar du all nödvändig information när du ska låna pengar
MC-lån

Ett mc lån är precis som det låter, ett lån för att kunna köpa sig en ny eller begagnad MC (motorcykel). Man kan ansöka om ett mc lån från 40.000-350.000 kr. Du måste vara 18år för att få ta lånet och vissa banker har en åldersgräns på 20 år. Det krävs också att du har en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Om du vill ta ett mc lån på över 350.000 kr. så krävs det att man är 2 st. som gör ansökan.

Ett mc l ån är ett lån med säkerhet eftersom du kan använda din blivande motorcykel som säkerhet när du lånar pengarna.
 

Vilket innebär att banken har en säkerhet för sina pengar som de lånar till dig. Detta i sin tur betyder att det inte är lika svårt att  få pengar på detta viset eftersom banken kan få tillbaka pengarna genom att beslagta din mc som betalning för lånet om du nu  inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

När du tar ett mc lån så kan du mycket sällan låna hela beloppet till mc´n. Man brukar oftast värdera  motorcykeln på så sätt att du får låna upp till 80% av motorcykelns värde. Det resterande beloppet får du sedan betala som en kontantinsats.

Motorcykeln som du tänkt köpa får inte vara för gammal om du ska kunna ha den som säkerhet. För att den ska vara värd något och för att din bank ska godkänna den att ha som säkerhet så brukar den inte få vara äldre än 9 år. Viktigt är också att den motorcykel som du vill köpa är registrerad här i Sverige, om du tänkt låna för att kunna köpa den.

Det finns otrolig mängd av olika mc lån ute på marknaden., så det är viktigt att jämföra alla erbjudanden noga. Komihåg att jämför räntan och eventuella uppläggningsavgifter. Vissa  långivare erbjuder hjälp med köpguide och köpekontrakt inför ditt mc köp. Banken hjälper dig också till att göra en lämplig amorteringsplan.