Olika lånealternativ
Smslån
Bolån
Privatlån
Billån
MC-lån
 
Ordlista
Microlån
Borgensman
Borgenär
Gäldenär
 
Låna pengar
Här hittar du all nödvändig information när du ska låna pengar
Låna pengar trots betalningsanmärkning

Är det omöjligt att låna pengar om man har betalningsanmärkning?
Att få ett lån idag är inte det allra enklaste och vissa personer har helt enkelt svårare att få låna pengar än andra. Anledningarna kan vara många och några saker som kan göra det lurigt att få låna är t.ex. att du ingen fast inkomst, är arbetslös eller har aktiva betalningsanmärkningar.

Traditionellt sett så har det nästan varit omöjligt att få ett bra lån med hyfsad ränta om man har 1 eller flera betalningsanmärkningar.

 
Men numera så finns det flera kreditinstitut som specialiserat sig på just att ge lån till människor som har betalningsanmärkning. Man gör en så kallad individuell bedömning av varje kund och kreditinstitutet gör en djupare finansiell undersökning om hu kunden skall kunna  återbetala. Detta kan innebära att man kontrollerar att du har en fast anställning eller att man kontrollerar graden av kundens ekonomiska problem. men det allra viktigaste är att man har fyllt 18 år och kan betala av sitt lån i framtiden, man försöker att inte titta på vad so har hänt kunden och dennes ekonomi tidigare.

Ta bolån med betalningsanmärkning
Även bolån går numera att få även om man har betalningsanmärkning. Detta eftersom att låneförmedlare ofta förmedlar flera olika lån och från olika kreditgivare då finns möjligheten att få bolån trots att man har betalningsanmärkning. När man ansöker om ett bolån och har betalningsanmärkning så får man ofta en kostnadsfri rådgivning